Avocadosalaatti on kiva ja näyttävä alkupala tai lisuke illallisvieraille tarjottavaksi. Kaipasimme grillatuille rapuvartaalle jotain raikasta ja maukasta lisuketta ja päädyimme kokeilemaan muunneltua versiota yhdestä aiemmin tekemästämme avocadosalaatista. Säästimme avocadojen kuoret ja niistä tulikin hauskat tarjoiluastiat salaatille. Salaatti toimii loistavasti grillattujen rapujen kanssa, mutta sopisi hyvin myös kanalle, lohelle ja lihalle kaveriksi. Me tarjoilimme salaatin ja rapuvartaat alkupaloiksi.

Avocadosalaatti 4:lle

2 avocadoa
1-2 tomaattia
basilikaa
n. 1 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
limen mehua

Leikkaa avocadot puoliksi ja kaavi sisus lusikalla varovasti ulos. Poista myös kivi. Säästä tyhjät avokadonkuoret tarjoiluastioiksi. Pilko avocadot kuutioiksi ja laita kulhoon. Pilko myös tomaatit kuutioiksi ja lisää avocadojen joukkoon. Revi joukkoon muutama basilikan lehti ja lorauta perään oliiviöljyä. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja kunhan siement ovat paahtuneet ja jäähtyneet, sekoita ne vielä avocado-tomaattiseokseen. Nostele salaatti tyjiin avocadonkuoriin ja tarjoile alkupalana vaikkapa grillatun jättikatkarapuvartaan kanssa tai pääruuan lisukkeena.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat