Tässä eräänä iltana selailimme Suklaakirjaa ja tämä resepti valikoitui seuraavaksi testattavaksi. Itse en pidä suklaasta lainkaan (kyllä, tiedän että se on kovin outoa :) ), mutta aina silloin tällöin valmistamme Suklaakirjasta herkkuja muille perheen herkuttelijoile. Banaani, suklainen torttupohja ja pekanpähkinä sopivat loistavasti yhteen.

Banaani-pekaanipähkinäunelmatorttu

Torttupohja:
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
5 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2-3 banaania siivuina
200 g pekanpähkinöitä

Valmista ensin unelmatortun pohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kaakaojauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita jauhot munaseokseen huolellisesti. Leivät taikina leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi niin että se peittää suurinpiirtein koko leivinpaperin. Paista noin 5 minuuttia 250 asteessa. Ripottele valmiille pohjalle hiukan sokeria ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma, mutta jätä se vähän juoksevaksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa kunnes kermavaahto on kiinteää. Levitä suklaakermavaahto torttupohjalle ja ripottele päälle banaaniviipaleita ja pähkinöitä. Kääri torttu rullalle ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile heti vaikkapa vaniljajäätelon kanssa.

Vinkki! Suklaan ystävienkin mielestä torttu oli ehkä jopa hitusen liian suklainen. Joten jos haluaa vähän vähemmän suklaata, valmista täyte ilman kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat