Banaanilettujen ohje tarttui silmiini 52 Weeks of Deliciousness -blogin Facebook sivuilta. Samantyylisistä letuista oli juuri hiljattain keskusteltu työpaikallani ja ohjeen nähdessäni siihen oli tartuttava. Simppeliä, nopeaa ja hyvää. Banaanilettuihin tarvitset kokonaiset neljä eri raaka-ainetta!

Tästä taikinasta paistettiin 6 pienikokoista lettua:
1 hyvin kypsynyt banaani
2 kananmunaa
0,5 tl vaniljasokeria
(0,5 tl kaardemummaa)
Paistamiseen voita tai kookosrasvaa

Paloittele banaani korkeaan muoviastiaan. Lisää joukkoon kananmunat ja mausteet. Me jätimme taikinasta kaardemumman pois, koska en pidä sen mausta. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja loraus taikinaa. Pienennä lämpöä keskilämmölle ja paista lettuset kaikessa rauhassa. Taikinan täytyy antaakunnolla jähmettyä ennen kääntämistä, jottei lettu hajoa. Tarjoile letut heti turkkilaisen jogurtin, marjojen ja vaahterasiirapin tai hunajan kera. Nam :) Tänään siis kaupasta lettuaineet mukaan ja syökää sunnuntaiaamun kunniaksi banaanilettuja!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat