Pääsiäinen lähestyy ja pyhien aikaan onkin ihanasti aikaa kokata ja leipoa. Huomasin Yhteishyvän Instagramtilillä kuvan pääsiäismunilla koristellusta browniesta, jota päätimme testata Pääsiäistä ajatellen. Brownie syntyy pienellä vaivalla ja se on monen suklaanystävän suosikki, eikä syyttä! Tämä kakkupohja oli aika lailla täydellinen ja se kyllä herätti pieniä hurraahuutoja meidän kahvipöydässä :) Pääsiäisfiiliksen tähän kakkuun tuo tietenkin Kindermunat ja Kinderpatukat! Kakun voi myös helposti tuunata muuhunkin, siitä yksi vinkki ohjeen lopussa.

Pääsiäismunabrownie

Brownie:
4 kpl (à 21 g) Kinder maxi suklaapatukkaa
200 g taloussuklaata
150 g voita
3 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Koristeet:
2 Kinder maxi suklaapatukkaa
3 Kinder suklaamunaa
Pääsiäiskarkkeja tai vaalean punaisia karkkeja

Laita uuni  lämpiämään 190 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Taita suklaapatukat paloiksi ja leikkaa palat puoliksi. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada sula suklaa-voiseos kulhono ja lisää joukoon sokeri. Sekoita hyvin. Riko joukkoon kanamunat ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne hiljalleen vatkaten taikinaan. Huolehdi, että jauhot ovat kunnolla sekoittuneet taikinaan ja kaada sitten taikina vuokaan. Ripottele suklaapalat taikinan päälle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla ja kypsennä tarvittaessa vielä muutama minuutti. Kakku saa jäädä keskeltä aika kosteaksi.

Koristele jäähtynyt kakku pääsiäismunilla, kinderpatukoilla ja pääsiäismakeisilla. Nauti sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Meillä kakku sai tosiaan hyvin lämpimän vastaanoton ja tämä ohje toimii sellaisenaan ilman kinder suklaapatukoita mainiona perus brownien ohjeena. Kakun voi tarjota myös esim. tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla ja mintulla koristeltuna. Toimii varmasti!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram