Kun caesarsalaatista puhutaan, hyvä ystäväni usein ylistää caesaria salaattien aateliksi. Allekirjoitan nämä kommentit täysin, caesarsalaatti on ehdottomasti omaa luokkaansa. Salaatti maistuu erinomaisesti ihan sellaisenaan tai perinteikkäästi grillatun kanan kanssa. Muita hyviä lisukkeita caesarille on lohi, tonnikala, vuohenjuusto, parmankinkku ja naudan kylmäsavupaisti. Eli salaatti taipuu moneksi säilyttäen silti oman ominaismakunsa, joka tulee tietenkin caesarkastikkeesta. Reseptejä kastikkeeseen on varmasti monia variaatioita, mutta olen löytänyt helpon ja herkullisen kastikeohjeen, josta on muodostunut meidän ehdoton suosikki!

Kastikeainekset:

1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
puolikas yksikyntinen valkosipuli
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa
4-5 anjovisfilettä.

Parastahan tässä on se, että kaikki aineet laitetaan astiaan ja ne vedetään kerralla sauvasekoittimella sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa vaalean värin. Tästä ei voi paljon helpommaksi kastikkeen teko muuttua! Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari tuntia, mutta sitä voi toki käyttää hetikin. Ja vaikka kuinka inhoaisit anjovista, ÄLÄ jätä sitä pois. Se on juuri se aines, joka antaa caesarkastikkeelle ominaisen makunsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmista seuraavaksi krutongit. Tähän käy mikä tahansa vaalea leipä, tai miksei ruisleipäkin. Me suosimme yleensä jyväistä leipää. Leivästä leikataan kuutiota ja ne paistetaan oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Meidän pannulla luonnollisestikin tirisee myös valkosipuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me teimme ehkä sitä perinteisintä Caesar salaattia, eli lisukkeena kanaa. Kanat marinoimme edellisenä iltana meidän perusmarinadilla, joka pitää sisällään oliiviöljyä, balsamicoa, paljon valkosipulia sekä riittävästi suolaa ja pippuria. Kanojen on hyvä antaa maustua useampi tunti, mutta parasta tulee kun ne saa olla yön yli. Kanat saa grillissä mukavan "grillin maun" ja niistä tulee todella meheviä. Toimii myös paistettuna. Sitten vaan salaatit revittyinä isoon kulhoon: romainea ja murcianoa. Salaatinkastike sekoitetaan salaatin joukkoon kulhossa, että se saadaan kunnolla tarttumaan salaatin pintaan. Kippaa salaatit lautasille, asettele lämmin kana salaatin päälle. Viimeistele annos krutongeilla ja parmesanjuustolla. Taivaallisen hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat