No nyt osui kohdalle sellainen namupala, että! Nimittäin Suuresta lihapullakirjasta löytyy Chorizo -lihapullien resepti ja ohjeessa pullat käytettiin burgereissa tavallisen jauhelihapihvin sijaan. Testasimme reseptiä ystäväpariskuntamme kanssa eräs lauantai ja kaikki me neljä olimme täysin myytyjä! En malta odottaa seuraavaa kertaa...

Chorizo -lihapullataikina:
2 rkl oliiviöljyä
2 silputtua salottisipulia
1 valkosipulinkynsi (meidän keittiössä yhtäkuin puolikas yksikyntinen)
1 iso kananmuna
500 g naudan jauhelihaa
200 g chorizoa pieneksi pilkottuna
400 g keitetty valkoista riisiä (tämä oli kaikkien mielestä vähän turha aines reseptissä ja ensi kerralla se jää meiltä pois)
200 g karkeasti raastettua Manchego juustoa
1 tl savupaprikaa
100 g korppujauhoja
1 rasastettu sitruunankuori
1 tl suolaa
3 rkl silputtua persiljaa.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota salottisipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon valkosipuli ja kuullota vielä hetki kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Riko kananmuna isoon kulhoon ja vispaa kevyesti haarukalla. Lisää jauheliha, sipulit, pilkottu chorizo, (riisi), juusto, savupaprika, korppujauhot ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja persiljalla. Sekoita taikina tasaiseksi ja tarkista maku. Pyörittele taikinasta kohtuu pieniä pullia ja asettele ne levinpaperin päälle uunipellille. Paista pullia 18-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lihapullista tuleva tuoksu on todella makuaisteja hivelevä.

Me teimme kirjan ohjeiden mukaan pullista burgerin täytettä. Valmistimme itse aiolin, siihen löytyy ohje TÄÄLTÄ. Burgerit kasattiin vastapaistetun ciabattan väliin, lisukkeina oli aiolin lisäksi rucolaa, suolakurkkua ja cheddarjuustoa. Burgereille kaveriksi valmistimme bataattiranskalaisia. Jo ensimmäinen haukku hampurilaisesta sai meidät kaikki hehkuttamaan burgerin makua, ai nam! Saattaapi olla että menee hetki, että maltamme tehdä tavallisia burgeripihvejä, sillä tämä kokonaisuus oli siis aivan huippuhyvää! Kiitos vielä isäntäparille kokkailuavusta ja hyvästä seurasta!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, nämä ruokabloggarit matkaavat kauas itään inspiroitumaan ja rentoutumaan. Ollaan kuulolla parin viikon kuluttua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat