Pääsiäinen lähestyy ja mielessä pyörivät erilaiset lammasherkut. Omia kestosuosikkeja ovat chilillä maustettu karitsan kare, herkullinen punaviinimarinoitu lammas ja tietenkin lammaspötkylät, mutta joka vuosi on kiva kokeilla myös jotain uutta reseptiä. Meidän Pääsiäispöydän uutuus tänä vuonna on colamarinoidut lampaan paahtopaistit. Ohje on alun perin Soppa 365 -sivustolta. Pidä kypsyysaste mediumina, niin lautasellesi päästyy ihanan mehevä ja maukas paahtopaisti.

Colamarinoidut lampaan paahtopaistit

1 lampaan paahtopaisti per syöjä (à n. 150g)

Marinadi (4lle paahtopaistille)
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
1/2 l Coca colaa tai Dr. Pepperiä
1/2 dl soijakastiketta
3 valkosipulin kynttä
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 tl mustapippuria

Tee marinadi ensin. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia, me pidimme vallan 24 tuntia.

Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi. Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa colamarinadista glaseerauskastike. Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on jäljellä kolmannes. Sivele lihojen pintaan glaseerauskastiketta ja paista kuumassa grillissä tai paistinpannulla 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta. Mediumin paahtopaistin sisälämpötila on 50 astetta, kannattaa käyttää paistomittaria apuna! Kääri lihat kypsennyksen jälkeen foliion ja anna vetäytyä hetki. Mausta liha sormisuolalla ja tarjoa valkosipuliperunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat