Valkosipuli-timjamivoilla sivellyt ja cornflakeseilla kuorruteut kanankoivet - kuulostaa aika hyvältä, vai mitä? Ja hyviähän nämä tottahan toki olivatkin. Inkivääri tuo kivan säväyksen maustevoihin, seuraavalla kerralla taidamme ehkä kokeilla vielä tuoretta inkivääriä kuivatun sijaan maun maksimoimiseksi. Kanankoivet tarvitsevat pitkän kypsennysajan, joten muista aloitaa valmistelut ajoissa! Tämä ohje on peräisin syksyn 2019 Me Naiset lehdestä.

Cornflakes koivet

1.5 kg broilerinkoipia

Marinadi:
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tummaa balsamicoa
suolaa
muutama tuore timjaminoksa

Maustevoi:
50 g voita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta timjamia pieneksi silputtuna
4 tl kuivattua inkivääriä
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Päälle:
2 dl Cornflakes hiutaleita

Marinoi ensin kanat.  Nosta koivet isoon uunivuokaan. Ripottele jokaiselle koivelle molemmin puolin suolaa, mittaa joukkoon öljy ja balsamico. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se kanojen joukkoon. Sekoita niin että jokainen koipi saa osansa marinadista. Leikkaa joukkoon vielä muutama oksa tuoretta timjamia ja sekoita vielä kerran. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata maustevoin voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, tuore timjamisilppu, kuivattu timjami ja inkivääri, fariinisokeri, suola ja pippuri. Sivele koivet maustevoilla. Murskaa cornflakesit kulhossa ja ripottele ne kanojen päälle. Kypsennä kanoja uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki! Koivet ovat ihania, mutta onhan ne vähän hankalaa syötävää. Seuraavan kerran testaamme saman ohjeen muhkeilla kanafileillä. Lyhennä tällöin kypsennysaikaa noin puolella.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat