Uuden Vuoden juhlat lähestyvät! Grillattu / paistettu liha on hyvä tarjottava, sillä se ei vaadi liikaa aikaa keittiössä hääräämiseen ja täten aikaa jää enemmän vieraiden kanssa seurusteluun. Sinihomejuusto sopii loistavasti lihan päälle ja raikas päärynäsalatti kruunaa kokonaisuuden. Sinihomejuusto ja päärynä onkin mieletön makupari! Liha & salaatti yhdistelmä ei myöskään ole ihan niin raskas kokonaisuus, joten tilaa jää myös alkupaloille tai jälkiruualle tai vaikka molemmille :) Pihvien kokoa kannattaa myös hiukan pienentää jos tarjolla on muitakin ruokalajeja.

Entrecoteeta, sinihomejuustoa ja päärynäsalaattia 4lle

n. 800g naudan entrecoteta pihveinä
n. 250g sinihomejuustoa, esim. Peltolan Blue, Roquefort tms.
suolaa
mustapippuria

Päärynäsalaatti

4 päärynää
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
1 ruukku salaattia
1/2 rasiaa vuononkaalia
1 ruukku rucolaa
1 dl saksanpähkinöitä

Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valmista ensin päärynäsalaatti. Pese päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää joukkoon päärynät. Paista niitä hetki ja valuta hunaja joukkoon. Mausta päärynät suolalla ja pippurilla ja jätä ne sivuun pannulle odottamaan. (Älä enää paista.) Revi salaatit ja rucola tarjoiluastialle. Lisää joukkoon vuonokaali ja päärynät. Koristele salaatti saksanpähkinöillä.

Kun alat valmistella salaattia, laita samalla lihat suolaan maustumaan. Ripottele runsaasti sormisuolaa lihojen pintaan molemmin puolin. Anna maustua n. 10 min. Pyyhi tämän jälkeen ylimääräinen suola lihan pinnasta pois. Mausta liha mustapippurilla. Leikkaa sinihomejuusto reiluiksi viipaleiksi. Paista tai grillaa pihvit kuumalla pannulla / kuumassa grillissä noin 3 min per puoli. Medium kypsän lihan sisälämpötila on 52 astetta. Asettele sinihomejuustoviipale pihvin päälle ja anna vetäytyä hetki. Tarjoa päärynäsalaatin kanssa. Nautinnollista iltaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat