Kävimme kesällä lomailemassa Kroatiassa ja yhdellä lounaalla valitsimme Kroatian perinneruokalistalta juustolla täytettyä jauhelihapihviä. Annos oli aivan järjettömän hyvä ja palasimme tähän ravintolaan seuraavana päivänä uusintakierrokselle. Tällä kertaa vähän utelimme tarjoilijalta mitä tämä herkku pitää tarkalleen ottaen sisällään. Tässä lopputulos!

Fetatäytteiset jauhelihapihvit 4 isoa pihviä

400 g karitsan jauhelihaa
400 g naudan jauhelihaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
1 kananmuna
2-3 rkl hienonnettua timjamia
200 g fetajuustoa

Sekoita jauhelihat kulhossa. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin. Mausta takina suolalla, maustepippurilla sekä hienonnetulla timjamilla. Jaa taikina neljään osaan. Ota jokaisesta osasta puolet ja painele ne isoiksi lätyiksi leivinpaperille. Murusta jauhelihalättyjen päälle fetajuustoa. Painele loput taikinat fetajuusto-jauhelijalättyjen päälle ja muotoile näistä pihvejä. Käy saumat huolellisesti läpi, että juusto pysyy jauhelihan sisällä paistovaiheessa.

Paista jauhelihapihvejä kuumassa grillissä n. tai 225 asteisessa uunissa 20-30 min. Nauti perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat