Törmäsin taannoin hyvään fish & chips reseptiin White Trash Disease -blogissa. Fish & chips on yksi pubiruokasuosikeistani ja sen kotitestaus on ollut mielessä jo tovin. Hyvän ja helpon ohjeen tullessa vastaan ei muuta kuin tuumasta toimeen! Eikä jää viimeiseksi kerraksi kun näitä meidän ruokapöydässä nähdään :) Tässä meidän versio ohjeesta.

Fish & chips

Alaskan seitifilettä
pankojauhoja
suolaa
1-2 kananmunaa
voita paistamiseen

Tarjoiluun ranskalaisia ja chilimajoneesia
sitruunanlohkoja

Chilimajoneesi:
1 huoneenlämpöinen kananmunan keltuainen
1 rkl valkoviinietikkaa
puolikas yksikyntinen valkosipuli raastettuna
suolaa
mustapippuria
1/4 tl - 1/2 tl La Chinata savupaprikamaustetta riippuen kuinka tulista haluat
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl rypsiöljyä

Laita sauvasekoittimen kulhoon huoneenlämpöinen kananmunan keltuainen, valkoviinietikka, raastettu valkosipuli sekä ripaus suolaa ja pippuria. Surauta sauvasekoittajalla aineet sekaisin. Yhdistä öljyt ja valuta ne hitaasti ohuena nauhana seokseen kokoajan huolellisesti sekoittaen. Öljyjä ei voi missään vaiheessa hulauttaa ronskisti sekaan, ettei majoneesi juoksetu. Kun koko öljyseos on kaadettu, tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos majoneeista tuli liian paksua, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Laita valmis chilimajoneesi jääkaappiin maustumaan.

Kypsennä suosikkiranskalaisesi uunissa pussin ohjeen mukaan. Valmista ranskalaisten kypsyessä kalat. Leikkaa kalafileet isohkoiksi paloiksi. Riko syvälle lautaselle 1 kananmuna ja sekoita toiselle syvälle lautaselle pankojauhot sekä reilusti suolaa. Kuumenna voi pannulla, sitä saa olla sen verran että pannun pohja peittyy kunnolla. Dippaa kala ensin kananmunaan ja pyörittele se sitten pankojauho-suolaseoksessa. Nosta pannulle ja paista parisen minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Valmiit kalat voit nostaa uunivuokaan folion alle, etteivät ne jäähdy. Tarjoile ranskalasten, sitruunanlohkojen ja chilimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat