Tänä vuonna pitkän mietinnän jälkeen Jouluaaton jälkiruuaksi valikoitui kaunis glögi-kuohuviini-vadelmakakku. Alkuperäinen ohje on Kokit ja Potit -blogista, mutta olen muokannut ohjetta hiukan jo ennen omaa versiota ja pari muutosta tuli vielä tähän lopulliseen ohjeeseen siitä mitä itse tein. Kakun mousse on sopiva yhdistelmä makeutta ja vadelman raikkautta. Glögillä maustettu kuohuviini sekä jouluiset mausteet takaavat ihanan jouluisen maun.

Kesällä aion ehdottomasti valmistaa tämän kakun ihan vaan peruskuohuviinillä, varmasti sekin erinomaisen hyvää! Kakku on näyttävä ja kaunis ja sen ehtii vielä valmistamaan vaikka Uuden Vuoden illan herkuksi.

Glögi-kuohuviini-vadelmakakku

Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
2 dl vadelmapyrettä (noin 5 dl vadelmia)
1 dl glögitiivisteellä maustettua kuohuviiniä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 – 2 dl tomusokeria
6 liivatelehteä
3/4 dl glögitiivisteellä maustettua kuohuviiniä
1 pieni kanelitanko
1 tähtianis

Kiille
2 liivatelehteä
1/2 dl glögitiivistettä
3/4 dl glögitiivisteellä maustettu kuohuviiniä

Glögitiivisteellä maustettu kuohuviini
4 dl kuivaa kuohuviiniä
3 rkl laimentamatonta glögitiivistettä, esim. Marli

Murskaa pohjaan tulevat keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.  Valmista vadelmapyre. Kaada jäiset vadelmat kattilaan ja lisää joukoon pari ruokalusikallista vettä ja anna kiehua n. 5 min. Jäähdytä. Sekoita vadelmapyreen joukkoon 1 dl glögillä maustettua kuohuviiniä.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen huolellisesti tuorejuusto sekä tomusokeri. Lisää kermaseokseen myös vadelma-kuohuviiniseos. Liota liivatelehtiä kulhossa kylmässä vedessä vähintään viisi minuuttia. Laita kattilaan 3/4 dl glögillä maustettua kuohuviiniä sekä kanelitanko ja tähtianis. Kiehuta muutama minuutti, jotta mausteista irtoaa makua ja samalla kuohuviini keittyy hieman kasaan. Poista mausteet, mutta laita ne vielä talteen, sillä niitä tarvitaan vielä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata kuumaan liemeen. Kaada liivateliemi samalla koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä kakku ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.

Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään viisi minuuttia. Mittaa kattilaan glögitiiviste ja glögillä maustettu kuohuviini. Laita myös mausteet kattilaan. Kiehuta muutama minuutti, jotta mausteista irtoaa makua ja liemi keittyy samalla hieman kasaan. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet nesteen joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli. Koristele kakku marjoilla, tähtianiksilla ja kanelitangoilla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat