Me rakastamme perunamuusia ♥ Varsinkin talvisin meidän taloudessa muusia tehdään aika lailla viikottain. Ja koska täällä asuu suursyömäreitä, muusia tehdään aina reilusti ja useimmiten sitä jää yli. Nyt se ei enää haittaa, sillä ylijäänyt muusi pääsee tästä edespäin hyötykäyttöön helppoihin perunarieskoihin. Rieskat ovat parhaimmillaan tietenkin vastapaistettuina, nam!

Perunarieskat (n. 10-15 kpl)

6 dl perunamuusia
2 kananmunaa
2 tl suolaa
5-6 dl vehnä-, ohra- tai grahamjauhoja
voisulaa voiteluun

Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin munat, suola ja jauhot. Älä vaivaa liikaa. Ota taikinasta pieni nokare ja painele se pellille lituskaksi jauhoja apuna käyttäen. Pistele lopuksi rieskoihin haarukalla muutamia pistoja. Paista leipiä uunissa 225 asteessa 10-15 min kunnes rieskat ovat saaneet vähän väriä pintaan. Voitele perunarieskat voisulalla ja nauti heti.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat