Pinaattiletut ovat monen lapsen herkkua, niinkuin myös aikuisten. Aikaisemman lettupostauksen yhteydessä olemme kehuneet Sunnuntain valmista ohukais- ja lettujauhetta ja tässä yhteydessä voi kehua lisää, tulee meinaan todella hyvät pinaattiletut. Jauheen avulla valmistat pinaattiletut helposti itse ja ilman e-aineita. Ainoa mihin tuhlautuu aikaa on lettujen paistaminen, mutta letut ovat sen arvoisia!

Pinaattiletut (iso satsi)

1 pussi Sunnuntain ohukais- ja vohvelijauhetta
7 dl kylmää vettä
150g sulatettua pakastepinaattia
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
juoksevaa Oivariinia paistamiseen

Vispaa ohukaisjauheen sisältö kylmään veteen. Lisää joukkoon pinaatti ja mausteet. Anna turvota viisi minuuttia. Paista lettuja oivariinilla voidellussa pikkulettupannussa niin että letut ovat lähes kokoaan hyytyneitä, näin ne on sitten helpompi kääntää. Letuista voi vallan mainiosti paistella myös isompia versioita. Nostele valmiit letut uunivuokaan ja pidä niitä 100 asteen lämpöisessä uunissa folion alla paistourakan ajan. Tarjoa maustekurkun ja raejuuston kera. Meillä hurahti melkein koko satsi kerralla :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat