Viime viikolla kävi hauska yhteensattuma. Kävimme kolleegani kanssa pastalla ja siinä herkullisen annoksen äärellä tuli pohdittua että eipä olla tehty arkena pitkään aikaan mitään peruspastaa. Siltä istumalta päätin että tehdäänpä lihapullapastaa, sillä siitä tykkää kyllä kaikki. Seuraavana päivänä postilaatikossa odotteli uusi Maku -lehti, jonka kannessa oli kuva herkullisen näköisestä lihapullapastasta :) Ohjeessa kiinnosti erityisesti se, että kastikkeeseen laitettiin ruokalusikallinen raastettua sitruunan kuorta. Tätä testattiin ja kyllä tykättiin! Sitruuna toi todella kivan säväyksen tomaattipohjaiseen kastikkeeseen. Ohjetta on hiukan muunneltu meidän mieltymysten mukaan.  Tälle lämmin suositus!

Lihapullapasta 4:lle
2 salottisipulia
1 pieni yksikyntinen valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 prk (à 400g) Mutti tomaattimurskaa
1 rkl tuoretta oreganoa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/4 tl savupaprikajauhetta, esim. La Chinata
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
400 g naudan jauhelihaa
suolaa maun mukaan
ripaus maustepippuria
1/2 prk vihreää pestokastiketta (à 185g)
n. 300 g pastaa (spahgettia, tagliatellea tms)
raastettua parmesanjuustoa
muutama lehti tuoretta basilikaa

Kuori sipulit ja sippua ne pieneksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, huutele tölkit pienellä määrällä vettä ja kaada sekin kastikkeen joukkoon. Mausta silputulla tuoreella oreganolla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon vielä sitruunankuoriraaste ja anna kiehua hiljalleen 15 min.

Lämmittele tällä välin pastavettä jo valmiiksi sekä valmista lihapullat. Sekoita jauhelihaan pestokastike ja mausta makusi mukaan suolalla ja maustepippurilla. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia.

Surauta kastike tasaiseksi sauvasekottimella. Kaada kastike kannelliselle paistinpannulle ja pudottele joukkoon lihapullat. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä 3-5 minuuttia riippuen lihapullien koosta kunnes pullat ovat kypsiä. Keitä tällä välin myös pasta paketin ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja sekoita se lihapullakastikkeen joukkoon. Tarjoa vastaraastetun parmesanin ja basilikan kera.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat