Tähän aikaan vuodesta on meneillään riistakausi ja kauppojen lihatiskeiltä löytyy monesti tuoretta riistaa. Me olemme onnekkaita, sillä isäni käy hirvimetsällä ja sitä kautta hirvenlihaa päätyy myös meidän pakkaseen. Hirvenliha on mureaa, vähärasvaista ja maultaan mietoa.  Herkulliset hirvipullat maistuvat takuulla koko perheelle!

Hirvipullat

400g hirven jauhelihaa
400g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 kananmuna
n. 2 tl suolaa
maustepippuria
Santa Marian garlic & pepper mausteseosta myllystä

Kastike

reilu nokare voita
n. 2 - 3 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
n. 4 dl vettä

Kuori sipuli ja silppua se pieneksi. Yhdistä jauhelihat kulhossa, sekoita joukkoon silputtu sipuli. Riko joukkoon myös yksi kananmuna ja sekoita jauheliha-sipuliseos huolellisesti taikinaksi. Mausta suolalla ja maustepippurilla, pyöräytä myllystä mukaan myös garlic & pepper mausteseosta. Tarkista maku, taikina saa olla maukkaan suolainen.

Pyöritä taikinasta pullia ja paista ne voissa pannulla niin että pullat ruskistuvat kauttaaltaan. Nosta lihapullat kulhoon odottamaan. Valmista ruskea kastike samalla pannulla missä paistoit lihapullat. Sulata reilu nokare voita pannulla ja lisää tirisevään voihin n. 2-3 rkl vehnäjauhoja. Sekoita vispilällä jauho-voiseosta kokoajan, kunnes se ruskistuu. Lisää vesi ja sekoita huolella. Kastike saa olla tässä vaiheessa aika ohutta, sillä se turpoaa kiehuessaan. Lisää lihaliemikuutio kastikkeen joukkoon ja sekoita kunnes kuutio sulaa. Lisää lopuksi lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna niiden porista hiljalleen noibn 20 min. Tarkista kastikkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa hirvipullat perunamuusin, maustekurkun ja tomaatin kera.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat