Joulutortut ovat ihana Joulun perinneherkku. Pari torttua on jo maisteltu marraskuussa, mutta tänään leivoimme ensimmäiset tortut kotona. Joulutortut saivat "uuden" muodon, eli tällä kertaa ne leivottiin kukan mallisiksi. Tämän version olen joskus oppinut isosiskoltani ja nämä ovat mielestäni ne kauneimmat Joulutortut ♥ Joulutortut valmistuvat nopeasti kaupan valmiista taikinasta, tai sitten pidemmän kaavan mukaan kotitekoisesta rahkavoitakinasta. Rahkavoitaikinan ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Leikkaa torttulevyt puoliksi. Tee viillot jokaiseen kulmaan kuvassa näkyvällä tavalla. Kostuta kulmat kylmällä vedellä ja taita jokainen "sakara" keskelle kiinni. Paina taikina huolellisesti kiinni, etteivät tortut aukea uunissa. Lisää keskelle reilu nokare luumuhilloa ja paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Koristele hiukan jäähtyneet tortut tomusokerilla ja tarjoile vielä lämpiminä.

   

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram