Täytyy sanoa, että loppuvuodesta iski salaattikyllästys. Tuli sorruttua aina samoihin salaatteihin ja kyllähän siinä niin käy, että ei ne enää oikein maistu. Joulun juhlinnan jälkeen piti reipastua ja etsiä uusia virikkeitä salaatin valmistukseen. Soppa365 -sivuston hauskan ruokapaniikki -nappulan avulla löytyi tämä pastasalaatti, jota sitten hiukan muuntelimme omien makumieltymysten mukaan. Tuota ruokapaniikkinappulaa kannattaa käydä muuten kokeilemassa, kun kaipaa vinkkejä siihen mitä kokkaisi, se on mainio :) Tämä pastasalaatti on ruokaisa ja maukas ja se ruokkii myös silmää kivoilla väreillään.

Kana-avocado-pastasalaatti kahdelle
3 dl pastaa (käytimme Piccollini mini farelleja eli pieniä rusetteja)
2 grillattua kananfilettä
1 iso tai kaksi pientä avokadoa
1/2 rs kirsikkatomaatteja
150 g fetajuustoa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
vajaa 1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
1 raastettu valkosipulinkynsi

Marinoi kana edellisenä iltana tai salaatintekoaamuna. Marinaadin meillä sujahtaa aina reilu loraus oliiviöljyä, ruokalusikallinen tai pari balsamicoa, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kypsä, jäähtynyt pasta kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Paloittele grillatut kanat ja lisää pastan joukkoon. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa avocado kuoren sisällä kuutioiksi ja kaavi kuutiot lusikalla pastan joukkoon. Leikka kirsikkatomaatit puolikkaiksi sekä murusta feta ja sekoita nämä salaattiin. Viimeistele salaatti silputulla lehtipersiljalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapean leivän kera.

thumb_P1016341_1024
thumb_P1016341_1024
thumb_P1016342_1024
thumb_P1016342_1024
thumb_P1016343_1024
thumb_P1016343_1024
thumb_P1016346_1024
thumb_P1016346_1024
thumb_P1016349_1024
thumb_P1016349_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat