Karitsan kare aina vaan hurmaa meidät uudestaan ja uudestaan. Ruokapöydässä voi huokailla muutaman kerran siitä ilosta, kuinka hyvää tämä liha onkaan. Teimme karetta tällä kertaa Safkaa kirjan reseptillä, jota on hiukan muotoiltu meidän keittiöön sopivaksi.

Paistetut karitsan kareet chilillä maustettuna

1 kare per syöjä

Marinadi:
oliiviöljyä
timjamia
valkosipulia
suolaa

Paistamiseen:
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl voita
1 punainen chili
1-2  yksikyntistä valkosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä

Marinoi kareet oliiviöljyllä, timjamilla, valkosipulilla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Ota kareet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Leikkaa kareet luiden välistä kyljyksiksi.

Kuumenna kaksi pannua ja lisää kullekin pannulle 2 rkl voita ja 2 rkl oliiviöljyä. Lisää joukkoon karkeaksi paloiksi pilkottu chili ja anna porista pannulla reilu minuutti. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon viipaloitu valkosipuli, anna porista taas minutti. Poimi valkosipulit pois pannulta, lisää lämpöä ja laita kyljykset pannulle. Paista noin 2 minuuttia ja käännä. Laita valkosipulit takaisin pannulle ja ota pannut pois kuumalta liedeltä. Peitä pannut kannella tai foliolla ja anna vetäytyä muutama minuutti. Tarjoile raikkaan salaatin ja valkosipuliperunoiden kera.

Makuelämys oli täydellinen, kareeseen tarttui ihanasti paiston aikana chilistä hiukan tulisutta. Kissakin odotti innokkaana, josko saisi oman annoksen! Kunnon aterian kokkailusta jää vielä pieni ruuansulattelupude keittiöön :) Mutta olipa kaiken sotkun arvoinen annos!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat