Kesähelteillä maukas ja suolainen kalakeitto maistuu taivaalliselle. Käväisimme Pellingin kesätorilla hakemassa tuoreita herkkuja keittoa varten. Torilla kävi kuhina, kauppa kävi ja ihmiset juttelivat mukavia saaristolaistuttaviensa kanssa. Kesätorilla oli todellakin mahtava tunnelma :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalakeitto 6lle henkilölle

n. 700 g kylmäsavulohta
10-15 uutta perunaa
3 porkkanaa
2 kesäsipulia
2 kasvisliemikuutiota tai 1 kasvisliemikuutio ja 1 kalaliemikuutio
kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
vettä
n. 5 dl kevytmaitoa
nokare voita
tilliä

Pese perunat ja laita ne koosta riippuen kokonaisina, puolikkaina tai neljään osaan leikattuina kattilaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne renkaiksi. Lisää nekin kattilaan ja kaada päälle vettä niin että perunat ja porkkanat peittyvät. Laita mukaan pieneksi pilkottu sipuli, liemikuutiot sekä muut mausteet. Anna kiehua 10-15 min niin että perunat ovat lähes kypsiä. Pilko tällä välit kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Lisää lopuksi kala, kaada perään maito. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Lisää vielä reilu nokare voita ja leikkaa joukkoon paljon tuoretta tilliä. Valmista!

Keitto nautittiin ulkosalla torilta ostetun saaristolaisleivän kera. Kyllä ihmisen vaan kelpaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat