Tässä tulee ehdoton resepti lihan ystäville. Carpaccio on saanut ainakin minut koukutettua täysin, tuntuu että siihen on lähes jatkuva himo päällä. Tämä resepti on peräisin ensimmäisestä Safkaa -kirjasta ja se on jälleen kerran pettämätön! Suolaisen, ohueksi leikatun lihan ja sitruunaöljyn makucombo on kertakaikkiaan mieletön. Liha on meidän keittiössä muuttunut härästä naudaksi, mutta toimii loistavasti. Tähän ruokaan lihavalinnassa kannattaa panostaa laatuun.

Carpaccio alkupalaksi neljälle

reilu 200 g pala naudan ulko- tai sisäfilettä
sormisuolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesanjuustoa

Sitruunaöljy
3 rkl oliiviöljyä 3
rkl sitruunanmehua

Suolaa lihapala reilusti sormisuolalla ja anna lihan suolautua 30-40 minuuttia. Putsaa suola pois lihan pinnalta ja kuivaa se talouspaperilla. Kääri liha tiukasti kelmuun niin että siitä syntyy tasaisen paksu tanko. Laita liha pakkaseen ja anna sen olla siellä ainakin pari kolme tuntia. Valmista tällä välin sitruunaöljy valmiiksi. Nosta liha jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Ota kelmu pois ja leikkaa liha terävällä veitsellä niin ohuiksi siivuiksi kun vaan pystyt. Asettele kohmeiset siivut tarjoiluastialle. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja mustapippuria. Laita lihan päälle rucolaa ja parmesanlastuja ja lisää vielä sitruunaöljy viimeistelemään annos. Tarjoile heti. Aivan tuli vesi kielelle tätä kirjoittaessa, koskahan voisi taas tehdä carpacciota?


Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram