Joulupukki toi Mickelle mielenkiintoisen keittokirjan, nimittäin Suuren lihapullakirjan. Siitä ollaan testattu vasta yksi resepti, tosin kirjasta löytyy monta hyvää liha-, kala- ja kasvispullaohjetta, mitä on testattava. Kirjan omistaja sai tehdä ensimmäisen valinnan ja lautaselle päätyi lammas-rosmariini-valkosipulipullat. Mökillä on ihana kokata, vaikka tilat ovat pienemmät, niin fiilis on ihanan kiireetön ja leppoisa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
500 g lampaanjauhelihaa
100 g korppujauhoja
2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
2 tl kokojyväsinappia
1 sitruunan kuori
1 rkl vastapuristettua sitruunan mehua
1 tl suolaa
mustapippuria.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputut sipulit. LIsää hetken kuluttua myös valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Anna näiden jäähtyä.. Vispaa muna isossa kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset ja möyhi taikina käsin tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos raa'an taikinan maistaminen ällöttää, paista pieni nokare taikinaa pannulla maun tarkistamiseksi. Pyörittele taikinasta tiiviitä lihapullia ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 220 asteessa n. 15-18 min. Tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa, meillä oli perinteisesti perunamuusia.

Vinkki! Koska lammasjauheliha on kovin vähärasvaista, tuli lihapullista tällaisenaan ehkä hiukan kuivia. Ideaalitaikina olisi mielestämme 300 g lammasjauhelihaa ja 200g sika-nautaa tuomaan vähän mehevyyttä kokonaisuuteen. Punaviinikastike sopisi näiden pullien kanssa loistavasti, sitä me tehdään  lammaspullien kaveriksi ensi kerralla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat