No tässä on jälkiruoka, joka on nopea valmistaa ja vie taatusti mennessään makeannälän. Liekitetyt banaanit taitaa olla vanha klassikko, jota me kuitenkin vasta hiljattain testasimme ensimmäistä kertaa. Annokseen voi kehitellä kaikenlaisia lisukkeita, kuten marjoja ja hedelmiä, kermavaahtoa, suklaata, jäätelöä, suklaakastiketta... mitä nyt milloinkin tekee mieli banaaniin yhdistellä. Itse pidän marjojen ja kermavaahdon yhdistelmästä, talon miesväki vannoo suklaan nimeen :)

Liekitetyt banaanit

1 banaani per syöjä
(Näistä muista määristä riittää max 4lle banaanille)
50 g voita
1/2 dl tummaa sokeria
loraus konjakkia
kermavaahtoa
mansikoita
lempisuklaatasi

Kuori ja halkaise banaanit pituussuunnassa. Laita voi sulamaan paistinpannulle, lisää sulaneen voin joukkoon sokeri ja anna sen hiukan karamellisoitua. Ole tarkkana ettei sokeri pala. Laita banaanit pannulle ja paista niitä moelmmin puolin miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon loraus konjakkia ja anna sen imeytyä hetkinen. Ota pannu pois liedeltä ja liesituulettimen alta.  Ota pannu käteen ja sytytä konjakki sytkärillä niin että lieskat eivät osu esim. keittiön kaappeihin. Anna seoksen liekittyä loppuun. Asettele banaanit lautaselle ja lisää joukkoon nokare kermavaahtoa, mansikoita ja suklaapaloja. Nam, mitä herkkua!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat