Lohi ja avocado ne yhteen sopii. Varsinkin kun joukkoon lisätään vielä soijaa ja raikasta sitruunaa. Ihanan rakeinen kokojyväsinappi viimeistelee tämän annoksen makumaailman. Lohi-avocadotartar on herkullinen alkupala illalliselle tai miksipä sitä ei voisi tarjota myös tapaspöydässä? Tartar tulee valmistaa paria tuntia ennen tarjoilua, joten sen ansiosta tämän alkupalan saa nopeasti tarjolle. Santsiannoskaan ei olisi pahitteeksi :)

Lohi-avocadotartar 6 annosta

300 g nahatonta lohifilettä
1 kypsä avocado
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunanmehua
1 1/2 tl Dijon kokojyväsinappia

Koristeluun:
seesaminsiemeniä
2-3 rkl majoneesia, esim. Hellmann's
Oululaisen jälkiuunilastuja, merisuola

Leikkaa lohi pieniksi kuutioksi. Kuori ja kuutioi avocado. Sekoita lohi- ja avocadokuutiot sekä muut ainekset varovasti keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Jaa tartar pieniin kulhoihin tai juomalaseihin. Laita annoksien päälle pieni nokare majoneesia ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Viimeistele annokset muutamalla jälkiuunilastulla ja tarjoile heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat