Viime viikonloppu vietettiin ystävien seurassa mökillä Hämeessä hyvästä seurasta ja ruuasta nauttien. Ystävämme olivatkin jo bonganneet uudesta Maku -lehdestä lohiburgereiden ohjeen, joita valmistimme suurella innolla. Ohje oli huikea, ainoa "puutos" oli meidän mielestä loraus sitruunanmehua, samoin lisäsimme hiukan lohen määrää. Lohiburgerit olivat erittäin maukkaita ja aikas paljon kevyempiä kuin tavalliset burgerit. Välillä näinkin :)

Lohiburgerit 4:lle

600 g lohifilettä
4 halkaistua ruisleipää
salaatinlehtiä

Kastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tilliä silputtuna
1/2 rkl piparjuurta raastettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
loraus sitruunanmehua

Salsa:
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 rkl kapriksia
2 tl chiliketsuppia
1/4 tl suolaa

Valmista ensin salsa ja kastike. Pilko kirsikkatomaatit pieneksi, samoin sipuli ja kaprikset. Voit käyttää myös pieniä kapriksia, jotka voi jättää kokonaisiksi. Sekoita silput ainekset keskenään ja mausta chiliketsupilla ja suolalla. Me emme kauppareissulla chiliketsuppia löytäneet, joten se tuli korvattua tavallisella ketsupilla ja kuivatuilla chilihiutaleilla (n. 1/2 tl). Raasta kastiketta varten piparjuuri. Sekoita kastikkeen aineet keskenään, viimeistele kastike tillisilpulla ja sitruunanmehulla. Tarkista molemmista maku.

Leikkaa lohi neljään osaan. Kuumenna pannu ja paista lohi pienessä tilkassa öljyä noin pari minuuttia per puoli. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Lämmitä leivät kalan paiston aikana miedossa lämmössä uunissa tai paahda leivät leivänpaahtimessa juuri ennen ruokailua. Laita leivän pohjapuolelle muutama salaatinlehti ja tomaattisalsaa, sitten pilkottua lohta. Lusikoi päälle kastiketta. Sitten ei muuta kuin kansipala burgerille päälle ja nautitaan heti. Oli kyllä todella hyvät burgerit!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat