Savustus on mielestäni paras tapa valmistaa kalaa. Savustus onnistuu helposti kotikonstein ja nykyään kaasugrilliin sopivia savustusastiota on tarjolla hyvin. Motonetistä sellaisen löytää halvimmillaan n. 20 eurolla, meidän kotona käyttämä savustin on OpaMuurikan nettikaupasta peräisin. Se oli hinnaltaan 55 euroa, mutta nyt näytti olevan Muurikan sivuilla tarjouksessa 35 euroa :)

Savustusastian pohjalle laitetaan 2 kourallista leppäpurua ja 3 sokeripalaa. Sokeri antaa kalalle kauniin värin. Kala suolataan hyvin, me laitoimme karkeaa merisuolaa, sekä savusuolaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kala saa savustua koosta riippuen n. 20-40 min. Grillin tulee olla täydellä teholla, jotta leppäpuru jaksaa tuottaa savua koko savustuksen ajan. Tämä kala savustui täydellisen mehukkaaksi 30 minuutissa, painoa kalalla oli vähän reilut 700 g.

Lisukkeena oli tarjolla perinteinen munakokkeli persiljalla maustettuna sekä raikas vihersalaatti. Kastikkeena salaatille oli sitruuna-vinegrette, joka toimii loistavasti kalan kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram