Tänä vuonna meidän joulupöydässä herkutellaan luumupavlovalla. Pavlovan täytteessä maistuu jouluinen luumuhillo ja pavlovan koristeet, eri erilaiset kauden hedelmät tuovat jälkiruokaan mukaan ihanasti raikkautta. Inspiraatio tähän jälkiruokaan tuli K-ruoka -sivustolta, mutta olemme tuunanneet ohjeen täytettä enemmän meidän maun mukaiseksi. Luumupavlova on taatusti näyttävä ja maistuva tarjottava joulupöytään! Tämä pavlova maistui erinomaiselta myös seuraavana päivänä, joten ei haittaa jos sitä vähän jouluillalliselta jääkin ;)

Luumupavlova

Marenki:
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
1 tl perunajauhoja

Täyte:
1 tlk (2 dl)  vispikermaa
1 prk mascarponea
4 rkl Dronningholm Tähtitorttu luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria

Koristeet:
3 tuoretta viikunaa
2-3 tummaa luumua
1 persimoni
4-5 kumkvattia
granaattiomenan siemeniä
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja laita valkuaiset isoon kulhoon. Valkuaisten joukkoon ei saa eksyä yhtään keltuaista, sillä jos näin käy, marenki ei onnistu. Vatkaa valkuaisten rakenne rikki. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti sätkövatkaimella vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat. Kuivata marenkia 100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä. Marengin voi tehdä muutamiakin päiviä aikaisemmin valmiiksi, se säilyy hyvin kuivassa paikassa ihan huoneenlämmössä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone, luumumarmeladi ja vaniljasokeri.  Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle ja levitä siihen puolet kerma-mascarponeseoksesta. Nosta toinen marenkipohja edellisen päälle ja levitä sille loppu kerma-mascarponeseos. Koristele pavlova pilkotuilla hedelmillä, granaattiomenansiemenillä sekä rosmariinin oksilla. Ripottele pinnalle lopuksi kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram