Tämän reseptin jakoa olen odottanut! Testattiin muutama viikko sitten Katukeittiö -kirjasta kotitekoista jäätelöä. Resepti on maailman helpoin, eikä tähän tarvita jäätelökonetta, eikä massaa tarvitse sekoitella loputtomiin pakastuksen aikana. Jäätelömassa maistui taivaalliselle jo ennen pakastamista ja jäätelönä se oli jopa vielä parempaa. Enää ei kuulemma tarvitse ostaa jäätelöä kaupasta, sillä tämä oli maailman parasta jäätelöä. No ei se ainakaan kovin kaukana ole!

Jäätelöpohja

6 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita kondensoitu maito vatkaimella hiljaa sekaan niin että massa on tasaisesti sekoittunut. Laita jäätelömassa 1,5 litran vuokaan. Kelmuta vuoka ja anna pakastua yön yli. Nosta huoneenlämpöön hiukan ennen tarjoilua. 

Jäätelöpohjaa on helppo maustaa haluamallaan herkuilla. Tällä kertaa jäätelöstä tehtiin kaksi eri versiota: vadelma-turkinpippuri sekä maitosuklaa-oreokeksi.

Suklaa-keksijäätelö

2 palaa Fazerin maitosuklaata
4 pientä Oreo keksiä

Raasta suklaa ja pilko keksit pieneksi. Lisää nämä puolikkaaseen jäätelömassaan ja sekoita kevyesti. Nostele massa vuokaan, kelmuta ja laita pakkaseen.

Vadelma-turkinpippurijäätelö

n. 100 g pakastevadelmia
n. 2 rkl turkinpippurirouhetta
tilkka vettä

Keitä vadelmia tilkkasessa vettä muutaman minuutin ajan ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Lisää vadelmat ja turkinpippurirouhe loppuun jäätelomassaan ja sekoita kevyesti. Nosta massa vuokaan, kelmuta ja pakasta. Seuraavana päivänä pääsee herkuttelmaan ihanalla, kotitekoisella jäätelöllä, nam!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat