Meillä kotona tätä piirakkaa kutsuttiin "kuppi sitä, kuppi tätä" piirakaksi. Nimi tulee peräisin siitä, että tässä piirakassa ei käytetä desimittaa, vaan kahvikupposta. Kotona tätä tehtiin aina vanhoilla Arabian Krokus -sarjan kupeilla ja äitini onkin lahjoittanut ko. sarjan minulle. Anoppini puolestaan on viihtynyt saaressa mustikkametsässä ja mekin saimme saaliista osamme. Näin tällä maailman parhaalla ohjeella syntyi herkullistakin herkullisempi mustikkapiirakka. Ohje on helppo, nopea tehdä ja se sopii erinomaisesti muillekin marjoille ja miksei raparperillekin. Kuppi sitä, kuppi tätä piirakka: 1 kupillinen sulaa voita (n. 150 g) 2 kupillista jauhoja 1 kupillinen sokeria Nämä ylläolevat aineet vatkataan keskenään muruksi ja tästä otetaan pois yksi kupillinen. 1 kananmuna 1/2 kupillista maitoa 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniliinisokeria 0,5 l mustikoita (tai yksi pakastepussillinen) Lisää nämä loputkin aineet murun joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Itse pidän siitä, että taikinaa ei tule liian paksulti, vaan pohjasta tulee tarpeeksi ohut ja mehevä. Näin jää leipojallekin vähän nuoltavaa kupinpohjalle, taikina kun on mielettömän hyvää. :) Lisää mustikat taininan päälle ja ripoittele mustikoiden päälle vielä muru. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia. Nautitaan sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai vaniljajätskin kera. Hyviä herkkuhetkiä!

 

mustikka, mustikkapiirakka, resepti, ohje, mustikkapiirakan ohje, maailman paras mustikkapiirakka

mustikka, mustikkapiirakka, krokus, arabia, leivonta

kuva 3  

mustikkapiirakka, mustkikka, muru, arabai, krokus

kuva 1

mustikka, mustikkapiirakka, leivonta, ohje, resepti

mustikkapiirakka, mustikka, leivonta, ohje, resepti

mustikkapiirakka, mustikka, leivonta, ohje, resepti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat