Italialainen keittiö on yksi meidän ehdottomia suosikkeja! Mielestäni paras jälkkäri mitä tämä keittiö tarjoaa on tietenkin se kuuluisa tiramisu. Juuri tätä tiramisua on saatu ensimmäisen kerran maistaa ystävien luona, ohje onkin peräisin heidän italaisesta keittokirjasta. Tämä tiramisu todella vetää vertoja alkuperäiselle, italiassa nautitulle tiramisulle, ah mikä ohje! Kannattaa testata itse :)

Tiramisu 6lle

3 dl kylmää vahvaa kahvia, mieluiten espressoa
6 rkl Marsala viiniä (tai Amaretto -likööriä)
2 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
3 rkl sokeria
250 g mascarponejuustoa
2 1/2 dl vatkattua kuohukermaa
n. 30 savoiardi -keksiä
pinnalle kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)

Yhdistä isossa kulhossa kahvi ja 3 rkl Marsala viiniä.  Vatkaa toisessa isossa kulhossa munankeltuiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Tämä vie muutaman minuutin. Lisää mascarpone munavaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin. Lusikoi kermavaahto varovasti seoksen joukkoon.

Vatkaa kolmannessa kulhossa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto nopeasti mutta varovasti kermaseokseen ja lisää loput Marsala viinistä. Yritä säilyttää seos mahdollisimman kuohkeana.

Kasta keksit yksitellen kahviin korkeinaan 2 sekunniksi, jotta ne eivät pehmene liikaa. Valuta keksit ja asettele niitä kerros lasiseen, suorakaiteen malliseen vuokaan. Levitä puolet kermaseoksesta keksiten päälle. Tee vielä toinen samanlainen kerros, ensin kahviin kastetut keksit ja sitten loput kermaseoksesta päälle. Tasoita tiramisun pinta ja peitä se muovikelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Poista kelmu ja hunnuta tiramisu kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua, jotta kaakao ei muutu kitkeräksi. Tarjoile kahvin kanssa ja nauti, tämä on niiiiiin hyvää!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat