Taannoinen sadepäivä inspiroi leipomaan. Ohje mansikkagaletteihin tuli vastaan lehtiä selaillessa ja suurin osa aineksista löytyi mukavasti valmiina kaapista. Lehdessä mainittiin, että pohjaan tuleva tuore minttu antaa siihen kivan twistin ja näin tosiaan on. Tämä pohjataikina oli todella hyvänmakuinen ja sitä tulemme varmasti käyttämään muihinkin makeisiin piirakoihin. Samoin samalla ohjeella menee testiin myöhemmin kesällä myös mustikkagalette.

Mansikkagalette 9 kpl

Pohja:
125 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1/2 l tuoreita mansikoita
2-3 kypsää nektariinia, persikkaa tai aprikoosia
2 rkl ruokokidesokeria
1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä rouhittuna

Voiteluun:
1 muna

Koristelu:
tuoreita mansikoita
tuoretta minttua
tomusokeria

Nypi kulhossa kylmä voi, jauhot, sokeri, hienonnettu minttu ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi. Jaa taikina 9 palaan ja kauli ne ohuemmiksi pohjiksi. Pohjat saavat olla epäsäännöllisen muotoisia. VIipaloi mansikat ja nektariinit. Asettele viipaleita kaulituille pohille. Jätä reunoille pari senttiä tyhjää tilaa. Ripottele päälle sokeria ja pistaasipähkinärouhetta. Käännä reunat rennosti täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet galetet tuoreilla mansikoilla, mintulla ja tomusokerilla.

Vinkki! Galettetaikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Se säilyy jääkaapissa ja pääset nopeammin leivontahommiin.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat