Tähän aikaan vuodesta merivesi alkaa olemaan sopivan kylmää siian pyynnille. Tällä mökkiyhteisöllä onkin omanlainen tapa pyydystää siikaa, nimittäin "mato-ongella". Käytäntö on varmasti yleinen, mutta minulle tämä oli aivan uusi juttu. Mutta ensin kaivetaan madot!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virveleistä tuunataan siialle sopivia mato-onkia vaihtamalla virveliin pieni koukku ja lisäämällä siimaan tarpeeksi painoa. Perinteinen mato-onki kelluu kohon avulla lähellä pintaa, siikaongen on tarkoitus vajota syötteineen pohjaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syötit veteen ja sitten odotellaan. Kireitä siimoja! Siikaonget jätetään rantaan oman onnensa nojaan ja niitä käydään katsomassa vaikka puolen tunnin välein. Siika on kuulemma arka kala ja tarttuu syöttiin ilman häiriötekijöitä. Toki mukaan tarvitaan myös kalaonnea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

micke heittää_uusi_660

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odottelun lomassa oli hyvää aikaa tehdä vähän puuhommia. Syksyn myrskyt ovat kaataneet muutamia puita ja ne piti kuskata liiterin taa talvehtimaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uutta matoa koukkuun ja odotellaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postaus olisi upea päättää kuvaan, jossa on juuri savustettu, itseonkima siika. 3 päivää me sinnikkäästi yritettiin. Päivien ainoa saalis oli rannalle huuhtoutunut pikkusintti. Ei kalaonnea tällä kertaa. Toivottavasti ensi kerralla :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat