Instagramin ihana, inspiroiva maailma. Toisten ruokakuvia on ihana katsella ja ihastella, puhumattakaan siitä, että niistä saa loistavia ideoita ja vinkkejä omaankin tekemiseen. Näin Juhlahuuma -tilillä kuvan coctailpaloista, jotka olivat miniburgereita, kertakaikkiaan loistava idea! Näitä pieniä herkkupaloja testattiinkin poikasen 13-vee synttäreillä. Lihapullat toimivat burgereiden pihvinä ja ne voikin valmistaa etukäteen jo edellisenä päivänä. Burgereiden kasauskin sujuu yllättävän kätevästi.

Miniburgerit, n. 50 kpl

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
maustepippuria
mustapippuria
13 siivua paahtoleipää
2 pakettia cheddar juustoa
1 jääsalaatti
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 annos valkosipulimajoneesia (ohje täällä)

Valmista ensin miniburgereiden pihvit, eli jauhelihapullat. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja mausta taikina suolalla ja pippureilla. Muista tarkistaa maku, että mausteita on riittävästi. Pyörittele taikinasta samankokoisia, pienehköjä lihapullia ja asettele ne vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pullia 225 asteessa noin 15-20 min. Anna jäähtyä.

Valmista majoneesi ohjeen mukaan ja laita se jääkaappiin maustumaan. Paahda paahtoleipiä uunissa kunnes pinta on hieman rapea (200 astetta, n. 5 min.) Leikkaa paahtoleivät neljään osaan ja sipaise jokaiselle palalle majoneesia. Leikkaa cheddarjuustosiivut myös 4 osaan ja laita pala jokaiselle leivälle. Repäise leiville pieni pala salaattia. Laita lihapulla ja kirsikkatomaatti coctailtikkuun ja pistä tikku pystyyn leipäpalasten päälle. Ja näin miniburgerit ovat valmiina nautiskeltaviksi!

Vinkki! Jos vieraiden joukossa on tomaatti-inhoajia, niinkuin meillä, burgerin kantena voi käyttää myös kurkunsiivua. Burgerit kannattaa koota mahdollisimman lähellä tarjoilua, niin leipä pysyy rapeampana pidempään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat