Ah! Yrteillä, valkosipulilla ja oliiviöljyllä maustettu leipämuru sopii niin täydellisesti uunissa kypsennetyn lohen kaveriksi. Todella herkullinen makupari, joka kannattaa kokea itse. Tämä ruoka valmistuu kätevästi samalla pellillä, sillä aikaa kun perunat esikypsenevät uunissa, ehdit tekemään loput valmistelut. Resepti on peräisin syksyn 2018 Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.

Murukuorrutettu lohi ja sitruunaperunat
4 annosta

n. 700 g kirjolohifileetä
1 tl suolaa

Murukuorrute:
2 isoa viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä

Sitruunaperunat:
4 isoa perunaa
50 g voita
2 rkl sitruunanmehua
suolaa

Lehtikaalikoristeet perunoiden päälle:
lehtikaalisuikaleita
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa

Aloitetaan perunoista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese perunat, halkaise ne ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkuupinta ylöspäin. Kypsennä perunoita uunissa 15 - 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Leikka lohifile 4ksi annospalaksi. Ripottele niille n 1/ tl suolaa.

Tee murukuorrute. Rouhi leipä veitsellä muruksi ja laita se kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää mukaan myös hienonnettu timjami. Pese ja raasta sitruunankuori leipämurukulhoon. Lisää lopuksi vielä öljy ja 1/2 tl suolaaa ja sekoita. Jaa leipäseso lohipaloille.

Ota perunapelti uunista ja nosta kalapalat pellille. Jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Sulata tällä välin voi. Purista voin joukkoon sitruunanmehu ja lisää ripaus suolaa. Leikkaa lehtikaalista ohuita suikaleita kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunanmehulla Riko kypsien perunanpuolikkaiden pinta ruokalusikalla ja jaa sitruuna-voisula perunoille. Koristele perunat vielä lehtikaalisuikaileilla ja tämän jälkeen nauti ihanasta ruuasta!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat