Glögi on ihanaa! Meillä glögikausi avataan mahdollisimman aikasin syksyllä ja lopetetaan myöhään kevättalvella. Se ei siis kuulu ainoastaan Jouluun. Itse en en niin välitä kuumasta kaakaosta tai teestä, joten glögi on minulle korvaava lämmin juoma talven keskellä. Mikä onkaan ihanampaa talvisen ulkoilupäivän päätteeksi kuin mukillinen hyöryävän kuumaa glögiä. Glorian ruoka & viini -lehden Joulunumerossa oli kolme glögiohjetta, jotka valmistuvat jo 20 minuutissa. Testiin pääsi mustikkaglögi. Vai pitäisiköhän sanoa kuningatarglögi, sillä mustikkamehu oli kaupasta loppu ja se korvattiin vadelma-mustikkamehulla. Hyvin toimi sekin vaihtis!

Mustikkaglögi

1 litra mustikkamehua (tai mustikka-vadelmamehua)
4 tähtianista
1/2 dl muscovadosiirappia (tai saman verran muscovadosokeria)
1 vaniljatanko
(2 dl marjaisaa punaviiniä)

Kaada mustikkamehu kattilaan ja lisää joukkoon tähtianikset sekä muscovadosiirappi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi tangon sisältä siemenet mehuun. Laita myös vaniljatanko kattilaan mehun joukkoon. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi ja anna sen hautua pienellä lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Siivilöi juoma ja kuumenna se uudestaan lähes kiehuvaksi. Tarjoa sellaisenaan tai lisää joukkoon vielä punaviini. Ihanaa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat