Hyvää alkanutta vuotta 2017 ♥ Vuosi on hyvä aloittaa herkullisella ja helpolla näkkärireseptillä. Joulupukki toi mm. Olgan Joulu -kirjan ja siitä ensimmäisenä silmiini pisti tämä pikanäkkärin ohje. Ehkä siksi, että näkkäri näytti paitsi herkulliselta ja sopisi loistavasti myös juustotarjottimelle, mutta myös siksi että siemennäkkäri oli aikoinaan ihan mieletön hitti ja ihan superhyvää. Se resepti on edelleenkin yksi blogimme suosituimmista ja luetuimmista ohjeista, ehkä tästä tulee toinen kestosuosikki! Tässä siis potentiaalinen uusi näkkärihitti, joka on superhelppo ja nopea tehdä ja tietenkin ihan mielettömän hyvää! Olga lupaili kirjassaan, että näkkäristä tulee Joulupyöydän yksi suosikeista ja näin kävi Tapaninpäivän Joululounaalla. Lupaus siis lunastettu :)

Nopea ruisnäkkäri

1 dl vettä
1/2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoa

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 20 palaan. Levitä leivontapöydälle reilusti ruisjauhoja ja kaulitse paloista ihan ohuita levyjä, ne voi kaulita niin ohueksi kuin saat. Taikina on sen verran jämäkkää että se ei hajoa helposti jos alla on tarpeeksi jauhoja. Paista 225 asteessa (kiertoilmassa 200 asteessa) noin 7 min tai kunnes näkkäreiden pintaan tulee vähän väriä. Tarjoile sormisuolalla maustetun voin kanssa. Ai että!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat