Tässä tulee toivottua vaihtelua arkiruokavalikoimaan ainakin meidän keittiöön! Herkullinen ja keveä seesamilohi valmistuu nopeasti lounaaksi tai illallispöytään töiden jälkeen. Tämä ruoka on yksi ehdoton suosikkimme valmistamistamme lohiruuista tai kalaruuista ylipäänsä. Resepti tuli bongattua soppa365.fi sivuston hauskan ruokapaniikkinappulan kautta.

Seesamilohi kahdelle

400 g nahatonta lohifileetä
1 dl seesaminsiemeniä
 
Mardinadi
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
 

Kastike
2 dl kermaviiliä
1-2
tl wasabitahnaa (oman maun mukaan)

 
Sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa kala parin sentin kuutioiksi ja nosta palat marinadiin 15 minuutiksi. Sekoita sillä välin wasabi kermaviiliin. Lisää makusi mukaan sitruunamehua ja suolaa. Nosta kalapalat marinadista ja kierittele ne seesaminsiemenissä. Paista kalat öljyssä (2–4 minuuttia). Tarjoile avocadosalaatin ja keitetyn riisin sekä kermaviili-wasabikastikkeen kanssa. Lienee syytä varoittaa, tähän jää koukkuun :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit (2)

Moi :)
Siinä on pehtoorinsalaattia ja tammenlehväsalaattia pohjana. Sitten tietenkin sitä avocadoa, porkkanaa, parsakaalia, kirsikkatomaatteja ja parmesanlastuja. Loraus riisiviinietikkaa kastikkeeksi. Nam!
- Annukka

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat