Nämä perunat sopivat todella moneen. Ohje on bongattu Glorian Ruoka & Viini lehden kesänumerosta ja siinä ne menivät herkulliseen maalaissalaattiin. Toimii todella hyvin! Lisäksi potut käyvät lisukkeeksi oikeastaan mille vaan grilliruualle tai vaikka tapaspöytään chiliaiolin kera.

Me ihastuimme näihin todella ja luulen että ohjetta tullaan tässä keittiössä soveltamaan myös talviperunoille. Vahva suositus siis :) Tällä kertaa me nautiskelimme perunoita grillattujen lammasvartaiden, grillitomaatin ja tzatzikin kera.

Paahdetut varhaisperunat

8-12 pienehköä varhaisperunaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
muutama oksa timjamia tai oksa rosmariinia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Rapsuta perunat puhtaiksi ja puolita tai lohko ne koosta riippuen. Laita perunat uunivuokaan ja kaada perään oliiviöljy, suola ja pippuri sekä yrtinoksa. Sekoita hyvin. Paahda perunoita uunissa noin 25 min kunnes perunat ovat kypsiä.

Vinkki! Jos perunat ovat kovin pienikokoisia ja laitat niitä esim. vain tuon 8 kpl, niin kannattaa hiukan vähentää suolan määrää, ettei potuista tule liian suolaisia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram