Uuden sadon perunoita saadaan vielä tovi odotella... toki kaupoissa on jo jotain saatavilla, mutta usein niiden maku on aika vaatimaton vielä tähän aikaan vuodesta. Perunalajikkeista siikli on ehdoton suosikkimme ja se toimii oikein hyvin kevään ensimmäisiin perunasalaatteihin, vaikka ei vielä uutta satoa olekaan tarjolla. Tämän perunasalaatin viimeistelevät maukkaat, paahdetut kirsikkatomaatit. Tomaattien paahtaminen vaatii aikaa, joten se kannattaa ottaa huomioon salaatin teossa. Tämän perunasalaatin maukkauden salaisuus on se, että kastike kaadetaan vielä lämpimien perunoiden joukkoon, jolloin peruna oikein imaisee kastikkeen itseensä.

Papu-peruna-parsasalaatti

1 kg kiinteitä perunoita
400 g vihreää parsaa
2 rkl voita
2 rkl öljyä
1 pss vihreitä papuja
1 dl basilikaa hienonnettuna

Kastike:
1 -2 salottisipulia
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 dl oliiviöljyä

Puolikuivatut kirsikkatomaatit:
500 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 tl sokeria
3 timjaminoksaa

Valmista ensin tomaatit. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Laita tomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta tomaatit suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää joukkoon vielä timjaminoksat. Kypsennä uunin keskitasolla 4 tuntia.

Tee seuraavaksi kastike. Kuori salottisipuli ja hienonna se. Laita sipuli kulhoon ja mittaa sipulin joukkoon sitruunanmehu, suola ja pippuri. Anna sipulien maustua 5 min ja lisää tämän jälkeen vielä oliiviöljy. Pese ja kuori perunat. Keitä ne juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Napsauta parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat kevyesti. Sulata voi pannussa, lisää joukkoon oliiviöljy ja kypsennä parsoja pannussa noin 5 min, kunnes ne pehmenevät hiukan. Keitä vihreitä papuja suolalla maustetussa vedessä 6 min, valuta ne ja anna jäähtyä. Mausta pavut ripauksella suolaa.

Lohko perunat lämpiminä pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kastikekulhoon. Leikkaa parsat ja pavut suupaloiksi ja lisää ne sekä hienonnettu basilika perunoiden joukkoon. Sekoita hyviä ja anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Anna tomaattien jäähtyä hieman ja lisää ne salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos tomaattien valmistaminen tuntuu liian pitkältä, voit jättää ne hyvin salaatista pois. Ne tuovat salaattiin ihanan lisän, mutta salaatti maistuu varmasti myös ilman niitäkin. Kokeile molempia versioita :)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat