Itsetehdyt sämpylät ovat suurta herkkua. Viikonloppuisin on enemmän aikaa ja varsinkin näin sunnuntaisin iskee silloin tällöin sämpyläinspis! Porkkanasämpylät ovat meidän porukan suosikkeja, joten niitä me leivomme eniten. Näiden sämpylöiden resepti on Kinuskikissalta ja näistä tuli kyllä ihan parhaita!

Parhaat porkkanasämpylät

3 dl porkkanaraastetta (noin 2 isoa porkkanaa)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl tummaa siirappia
2 tl merisuolaa
½ dl rypsiöljyä
3 dl kaurahiutaleita
11 dl rouheisia sämpyläjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi, merisuola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet. Tämän jälkeen lisää sämpyläjauhot desi kerrallaan, ensin puuharukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kaikki jauhot on vaivattu huolella taikinaan, anna sen kohota liinan alla puolisen tuntia. Kinuskikissan ohjeista poiketen me emme pöyrittele kiinteitä sämpylöitä vaan nostelemme "könttejä" suoraan taikinasta pellille. Näin sämpylöistä tulee kuohkemapia, ainakin meidän mielestämme. Anna näiden vielä kohota liinan alla n. 20 min. Voitele sämpylät kananmunalla ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, mutta säilyttävät hyvin makunsa myös pakastettuina. Maukasta sämpylähetkeä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat