Broccolinit ovat nykyään ihan meidän suosikkeja! Niistä valmistuu nopeasti hyvä lisuke monen eri ruuan kaveriksi, esimerkiksi savulohelle, jauhelihapihveille, kanafileille, grillatulle lihalle. Näin Instagramissa kuvan, jossa oli yhdistetty broccolinin kaveriksi parsaa ja nämä oli maustettu sitruunankuorella ja fetajuustolla. Houkutteleva combo vai mitä? Tämä onkin todella ihana lisuke kaikelle grilliruualle ja myös kaikille yllä luettelemilleni ruuille.  Sopisi tämä annos myös keväiseen tapaskattaukseen tai brunssille. Vuuan pohjalle jäänyt oliiviöljy maistuu ihanasti suolalle ja sitruunalle, joten vuoka kannattaa "pyyhkiä" kuivaksi tuoreella leipäpalalla.

Parsaa, broccolinia ja fetajuustoa (lisukkeeksi neljälle)

1 nippu (500 g) parsaa
1 pussi (200 g)  broccolinia
1 sitruunan raastettu kuori
loraus oliiviöljyä (n. 1,5 rkl)
suolaa
mustapippuria
n. 100 g fetajuustoa

Napsauta parasta puiseva tyvi pois. Kuori parsoja tarvittaessa. Leikkaa broccolineista pieni pala varresta pois. Asettele parsat ja broccolinit vuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Raasta sitruunan kuori ja ripottele se tasaisesti parsojen ja broccolinien päälle. Murusta lopuksi vuokaan vielä fetajuusto. Paista uunissa 220 asteessa, 10-15 minuuttia. Tarjoa tämä herkku heti! Me nautiskelimme parsat ja broccolinit tällä kertaa loimulohen ja perunan kanssa, ai että oli hyvää! Tätä tullaan tekämään tulevana kesänä vielä monen monta kertaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat