Vaikka kotikebabin valmistus vaatii aikaa ja ennakointia, se on todellakin kaiken tämän arvoista. Ainakin me olemme sitä mieltä. Teimme tovi sitten Katukeittiö -kirjan ohjeella pitaleipiä ja ne veivät kielen mennessään. Kun lähdet tekemään kebabia kotona, suosittelemme että teet kebablihaa vaikka tuplasatsin ja säilöt valmiit kebabrullat pakastimessa. Näin saat yhdellä valmistuskerralla kebablihan valmiiksi useampaa annosta varten ja loppu sujuukin vähemmällä vaivalla. Kun projektin jaksottaa, kokkailu ei vie koko päivää. Itse kebabin ja kebabkastikkeen ohjeet löytyvät täältä. Muista ottaa kebabpötkö ajoissa jääkaappiin ennen ruokailua. Tee kastike jo päivällä valmiiksi, joten sen maut ehtivät tasaantua ja syventyä. Samoin herkullisen valkokaalilisukkeen voi tehdä lähes valmiiksi jo etukäteen.

Valkokaali (ohje Katukeittiö -kirjasta):

500 g valkokaalia
4 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Raasta kaali ja lisää raaste sekä väkiviinaetikka, sokeri ja suola kannelliseen säilytysastiaan. Ravista voimakkaasti ja laita jääkaappin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Raasta valkosipuli turkkilaisen jogurtin joukkoon ja laita se myös takaisin kylmään maustumaan. Sekoita kaali ja jogurtti keskenään vasta juuri ennen tarjoilua.

Pitaleivät 10 kpl (ohje Katukeittiö -kirjasta):

7,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnolla ja anna kohtota liinan alla noin 30 min. Lämmitä sillä aikaa uuni 275 asteeseen. Pyöritä taikinasta palloja ja kauli ne jauhojen avulla 1-2 cm paksuiksi. Nostata leipiä jauhotetulla pellillä vielä 10 min. Paista pitaleipiä uunin ylätasolla 5-8 min. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä avaa uunia paiston aikana. Kun leivät ovat valmiit, nosta ne koriin liinan alle odottamaan. Viipaloi kebab juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja lämmitä niitä uunissa 200 asteessa noin 10 min. Täytä pitaleivät kuumalla kebablihalla, tomaatilla, salaatilla, sipulirenkailla ja suolakurkulla. Viimeistele pita kebabkastikkeella ja valkokaalilla. Oi joi!

turkkilainen jogurtti, valkosipuli, valkokaali, kebab

kebabkastike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pitaleivät, pita, kebab

pitaleivät, pita, kebab

kebab, kebabliha

pitaleivät, pita, kebab

pitaleivät, pita, kebab

pitaleivät, pita, kebab, kebabkastike

pitaleivät, pita, kebab, kebabkastike

pitaleivät, pita, kebab, kebabkastike  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat