Nyt lähdetään makumatkalle aurinkoiseen Italiaan täältä pimeyden keskeltä! Kävimme viime juhannuksena Napolissa ja sieltä käsin huristelimme vuokra-autolla myös upealla Amalfi coastilla. Yksi hurmaavimmista päiväretkistä suuntautui terassikaupunki Positanoon, joka jätti meihin kyllä lähtemättömän vaikutuksen. Nautiskelimme lounasta huikeissa maisemissa ja reissun paras pasta oli Cafe Positanon tonnikalapasta. Tämä on nyt oma mukaelmamme tuosta alkuperäisestä annoksesta. Ja vaikka itse sanonkin, niin aika hyvin saimme maut siirrettyä Italiasta tähän omaan reseptiin, vaikka ulkonäkö ei ihan täsmääkään :)

Positanolainen tonnikalapasta kahdelle

1 prk tonnikalaa öljyssä
n. 250 g spaghettia
oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1/2 yksikyntinen valkosipuli
n. 5 rkl tomaattimurskaa
kalamataoliiveja
1 rasia kirsikkatomaatteja
isoja ja pieniä kapriksia
suolaa
mustapippuria
pari hyppysellistä ruskeaa sokeria
raastettua parmesania

Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Avaa tonnikalapurkki ja kaada ylimääräinen öljy pois. Lisää tonnikala pannulle ja sekoita. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi. Lisää pastan kiehuessa pannulle oliivit ja puolitetut kirsikkatomaatit sekä tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kastike saa olla tässä vaiheessa hiukan ylisuolaista. Anna kastikkeen porista liedellä kunnes kirsikkatomaatit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon makusi mukaan pieniä kapriksia. Annostele pasta lautasille ja jaa päälle tonnikalakastike. Viimeistele annos isoilla, varrellisilla kapriksilla sekä parmesanraasteella. Herkullista!



Tässä vielä kuvia niistä upeista maisemista sekä aluperäisestä pasta-annoksesta. Positanolaisen kokin tekemästä annoksesta näyttää kuitenkin uupuvan parmesaaniraaste. Ai miten niin me pidämme juustosta? :) :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat