Uusi Vuosi tuo yleensä aina mukanaan keventämisajatuksia. Niin myös meillä. :) Hyvästä ruuasta ei tässä talossa luovuta koskaan, toki kaikki hyvä ruoka ei olekaan yhtä kuin epäterveellistä. Joka tapauksessa tavoitteena on vähän tarkastella arkisyömisen laatua ja määrää. Hyvä iltapala on ruokaisa ja värikäs jauhelihasalaatti.

Mielestäni hyvän salaatin a ja o on monipuolinen salaattipohja. Paljon erilaisia salaatteja: tässä käytimme rucolaa, lollo rossoa ja rapeaa murciano mixiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muita hyviä vihanneksia jauhelihan kaveriksi on tomaatti, sipuli ja porkkana. Omalta lautaseltani löytyy vielä kukkakaalia ja Go Green papumixiä. Micke ei näistä aineksista niin välitä (ihmeellistä kyllä, sillä minä olen meidän perheen nirso), joten jätin ne pois salaattipohjasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jauheliha ruskistetaan ja maustetaan hyvin. Makuvariaatioita löytyy, voi tehdä perusmaustetun, tulisen, tex mex -tyyppisen ja vaikka mitä. Yksi mauste löytyy meidän jauheliruuista oikeastaan aina: lihaliemikuutio. Siitä saa paljon makua ja hyvän suolan. Lihaliemikuutio raastetaan jauhelihan joukkoon. Tähän salaattiin käytin myös mustapippuria, merisuolaa lihaliemikuution lisäksi ja Santa Marian garlic & pepper mixiä sekä BBQ grillmixiä, jotka ovat ko. sarjan lempparit. Täydellisen loppusilauksen antaa ihanaakin ihanampi tulinen savupaprikamauste, La Chinata. Tämä mauste on ihanan savuinen, mutta myös tulinen, joten sitä kannattaa annostella varovasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maustettu, lämmin jauheliha lisätään joko suoraan salaattiin, tai sitä voi annostella omalle lautaselleen nälän ja maun mukaan. Kastikkeena toimii tacodippijauheella maustettu kermaviili. Hyvää ruokahalua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram