Meidän keittiöön on jälleen eksynyt uusi keittoresepti, nimittäin maa-artisokkakeitto. Täytyy sanoa, että olen aika ylpeä, sillä kyseinen keitto ei ole todellakaan tyypillinen tälle keittonirsolle! Tämä keitto on koostumukseltaan ihanan samettinen ja toimii loistavasti esimerkiksi alkukeittona istuvalle illalliselle. Keitto on todella helppo tehdä ja sen voi tehdä hyvin valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. Resepti on peräisin Maku.fi -sivustolta.

Samettinen maa-artisokkakeitto kuudelle

800 g maa-artisokkaa
600 g jauhoista perunaa, esim. rosamunda
2 kpl kasvisliemikuutiota tai kasvisliemifondia
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl valkopippuria
2 dl ruokakermaa
(Pinnalle rapeaksi paistettuja pekonikuutiota)

Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot kattilaan ja laske vettä päälle sen verran että perunat ja maa-artisokat peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot sekä kuoritut valkosipulinkynnet. Keitä kypsäksi, noin 15-20 min. Soseuta ainekset sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää joukoon suola ja valkopippuri sekä kerma ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai tuoreen leivän kera. Keiton päälle voi asetella muutaman krutongin tai rapeaksi paistettuja pekonikuutioita.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat