Laskiaispullat ovat pullien parhaimmistoa ja pullista syntyy myös aina keskustelua, mantelimassalla vai hillolla? Näin Kinuskikissan Facebook -sivuilla kuvan siili -laskiaispullista. Koska laskiaispullia oli luvattu tehdä, niin luonnollisestikin niistä tuli siilipullia! Meidän pullat ei kyllä näyttäneet lähelläkään niin upeilta kuin Kinuskikissan, mutta kovin söpöisiä niistä tuli kuitenkin ♥

Siili -laskiaispullat n. 15 kpl

100 g voita
2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
25 g hiivaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
9 - 11 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
rusinoita
1 muna voiteluun
kermavaahtoa
vadelmahilloa
mantelimassaa

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Kuivahiiva käy myös. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja munat. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin noin puolet ja ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula.  Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Takan edusta tai n. 40 asteinen uuni toimii hyvinä kohotuspaikkoina.

Leivo taikinasta tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Tee siiille nenä nipistämällä yksi reuna suipoksi. Paina rusinat silmiksi. Rusinat kannattaa painaa tarpeeksi syvälle, jotteivat ne putoa paistovaiheessa kun pullat turpoavat uunissa. Leikka pullaan siilinpiikit saksilla. Näistäkin kannattaa tehdä tarpeeksi syviä, ettei uunissa niistä tule piikittömiä. Kohota siilejä vielä 20 min liinan alla.

Voitele siilipullat kananmunalla. Kannattaa voidella ns. "vastakarvaan", niin piikit eivät painu alas. Paista pullia uunissa 200 asteessa n. 13 min. Leikkaa jäähtyneistä siilipullista selkäpala pois ja täytä pullat kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla, oman makusi mukaan. Nosta selkä takaisin ja nauti söpöistä, herkullisista siili -laskiaispullista!

Kommentit (2)

Söpöjä <3 Mä oon joskus tehnyt siilisämpylöitä, mutta ei oo tullut edes mieleen, että saman voisi tehdä pullista.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat