Kesällä monesti kaipaa raikasta mutta kuitenkin ruokaisaa lounasta. Tässä salaatissa on paljon meidän lempiaineksia, kuten lihaa, chiliä, juustoa ja avocadoa. Marinoitu punasipuli kruunaa salaatin, se meinaan sopii aivan ihanasti tuolle lihalle kaveriksi.

Tämä salaatti ei valmistu ihan käden käänteessä, sillä liha ja punasipuli vaativat marinointiaikaa. Tämän jälkeen loppuvalmistelut käyvät kuitenkin sutjakasti ja salaatti on takuuvarmasti pienen vaivan arvoinen! Lihan marinadi on erittäin herkullinen ja tätä tulemme varmasti käyttämään ihan muutenkin kesän grillailuissa niin lihalle kuin kanallekin.

Steak salad 4lle

600g naudan ulkofilettä
2 tl sormisuolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Marinadi:
2 limen mehu
1/2 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen mieto chili
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria

Salaatinkastike:
2 rkl limen mehua
4 rkl oliiviöljyä
1/2 dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl kuivattua chiliä

Salaatti:
1 marinoitu sipuli (ohje täältä)
1 l erilaisia salaatteja
200 g vahvaa cheddarjuustoa
4 avocadoa
1 rkl sitruunan mehua
250 g kirsikkatomaatteja

Tee ensin marinadi. Purista limeistä mehu. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja hienonna korianteri tai persilja. Sekoita marinadin ainekset keskeneään. Hiero marinadi fileeseen ja anna marinoitua  yön yli jääkaapissa. Kääntele välillä, jotta liha maustuu tasaisesti. Tee tarjoilua edellisenä päivänä myös marinoitu punasipuli, ohje löytyy tuolta linkin takaa.

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeaineet sekaisin. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista fileeseen kuumassa grillissä kaunis väri molemmin puolin ja anna lihan kypsyä 52 asteiseksi. Tällöin liha jää ihanan mediumiksi. Lihaan voi paistaa kauniin pinnan paistinpannussa ja kypsentää lihan 175 asteen lämpöisessä uunissa. Hiero kypsän lihan pintaan suolaa ja pippuria ja kääri liha folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Voit myös antaa lihan jäähtyä täysin ennenkuin leikkaat sen, me tykättiin laittaa liha vielä hiukan lämpöisenä salaattiin.

Revi salaatit tarjoilukulhoon. Murustele juusto pieniksi palasiksi. Kuori avokadot, poista kivet ja viipaloi ne. Pirskottele viipaleiden päälle sitruunanmehua etteivät avocadoviipaleet tummu. Puolita kirsikkatomaatit. Laita avocadot, kirsikkatomaatit ja juusto salaatin joukkoon. Lisää kastiketta makusi mukaan ja sekoita salaatti hyvin. Asettele lihaviipaleet salaatin päälle ja viimeistele salaatti marinoidulla punasipulilla. Sitten ei muuta kuin herkullisen salaatin kimppuun, hyvää ruokahalua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat