Meillä leivotaan todella harvoin pullaa, yleensä erilaiset marjapiirakat ja juustokakut kiilaavat testilistalla kärkeen. Mutta jotenkin on sellainen kutina, että tilanne ei ole enää sama tämän ohjeen jälkeen :) No kenenpä korvaan tahmeat toffeepullat eivät kuulostaisi houkuttelevilta? Pullat saivat meillä erittäin lämpimän vastaanoton ja luultavasti tästä tulee jonkin sortin vakioleivonnainen tästä edespäin. Kannattaa siis kokeilla! Pullista tulee myös huumaava tuoksu, joka valloittaa ihanasti koko kodin! Resepti on peräisin Kotivinkki -lehdestä.

Tahmeat toffeepullat (n. 16 kpl)

Pullataikina:
2,5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 rkl kaardemummaa
n. 500 g vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sokeri, kananmuna, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi joukkoon pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaikseksi.

Täyte:
75 g huoneenlämpöistä voita
3 1/2 dl fariinisokeria
1 rkl jauhettua kanelia
n. 1-2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

Kun pullataikina on kohonnut, nosta se jauhoitetulle pöydälle. Painele ilmakuplat pois ja kauli taikinasta noin 45 x 50 cm kokoinen levy. Levitä levylle huoneenlämpöinen voi, ripottele päälle fariinisokeri, kaneli ja pähkinärouhe. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla noin 16 palaan. Nosta palat muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Äläkä ihmettele jos pullat ovat kovin kostean näköisiä kun ne on aika ottaa uunista. Kun pullat jäähtyvät, sokeri-voiseos jähmettyy ihanasti karamellimaiseksi. Parhailta pullat maistuvat kylmän maidon kanssa, totta kai!

Vinkki! Jos syöjien joukossa on pähkinäallergikkoja, pähkinät voi hyvin jättää ohjeesta pois. Toimii oikein hyvin ilmankin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat