Kevään tullet salaatit maistuu paremmalta kuin kylmällä talvisäällä. Kaipaan tasaisin väliajoin uudistusta perussalaattivalikoimiimme ja sesongin vaihteessa avasin Googlen ja lähdin etsimään uusia vinkkejä lounassalaateille. K-Ruoka -sivustolta testiin pääsi ruokaisa ja herkullinen italialainen papu-tomaattisalaatti. Ainesosalistan taikasana on parmankinkku, joka kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.

Italialainen papu-tomaattisalaatti 4lle

250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tlk (380 g) ruskeita papuja
1/2 punasipuli
1 rkl sitruunanmehua
ripaus sokeria
erilaisia salaatteja, kuten rapsakkaa jääsalaattia sekä rucolaa
1 pkt parmankinkkua
n. 50g parmesaania

Puolita kirsikkatomaatit ja lado ne leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan.  Sivele tomaatit ruokalusikallisella oliiviöljyä. Ripottele pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valuta ja huuhtele pavut. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita pavut ja punasipuli kulhossa. Lisää sitruunanmehu, 2 rkl oliiviöljyä sekä ripaus suolaa, pippuria ja sokeria. Huuhtele jääsalaatti ja rucola. Levitä salaatit laakealle vadille ja sen päälle rucola. Levitä salaattipedille papuseos ja tomaatit. Asettele parmankinkkuviipaleet salaatille. Höylää juustohöylällä parmesanista lasuja ja viimeisele salaatti juustolastuilla.  Tarjoa papu-tomaattisalaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat