Vielä ehtii laittamaan simat porisemaan Vapuksi. Kiinnitin huomiota jo viime vuonna Dansukkerin vadelmasiman ohjeeseen, mutta muistaakseni bongasin sen vasta Vapun jälkeen ja se jäi silloin testaamatta. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja nyt on simat käymässä!

Vadelmasima

400 g pakastevadelmia
500 g taloussokeria
4 l kiehuvaa vettä
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria
rusinoita

Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Sekoita puuhaarukalla niin että sokeri liukenee veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Me tarkistimme siman lämmön ihan mittarilla, sen kestää yllättävän kauan jäähtyä. Ja hyvä että tarkistimme, sillä sima oli reilusti yli 40 asteista kun olimme jo innokkaana lisäämässä hiivaa :)

Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä vadelmasima pullotuksen jälkeen jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat pulpahtaneet pintaan. Meidän vadelmasimasta tuli erittäin kauniin värinen ja kyllä se maistuikin jo hyvältä kun sitä hiukan maistoin. Nyt odotellaan vaan että se valmistuu, mutta ohje oli laitettava jo jakoon, että ehditte tekin tätä valmistaa ennen Vappua!

vadelmasima
vadelmasima

IMG_8677
IMG_8677

IMG_8679
IMG_8679

IMG_8681
IMG_8681

IMG_8682
IMG_8682

IMG_8687
IMG_8687

IMG_8690
IMG_8690

IMG_8694
IMG_8694

IMG_8693
IMG_8693

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat